Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ποσό 40 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει εκταμιευθεί έως τις 15 Μαρτίου για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών μεταφοράς των μαθητών

Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υφυπουργούς κ.κ. Σαχινίδη και Ντόλιο
Ποσό 40 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει εκταμιευθεί έως τις 15 Μαρτίου για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών μεταφοράς των μαθητών σ’ όλη την χώρα ενώ επίκειται παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε το συντομότερο δυνατόν να τακτοποιηθούν οφειλές παλαιότερων ετών προς τους μεταφορείς.Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών,
Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας και των ιδιοκτητών ταξί. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.Ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε στον Υφυπουργό Εσωτερικών την ανάγκη άμεσης λύσης καθώς πιθανή δυστοκία στις αποφάσεις ή καθυστέρηση θα προξενήσει σοβαρά προβλήματα στους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών, στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα με τις συμβάσεις για την μεταφορά των μαθητών που είχαν υπογραφεί από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και οι οποίες απερρίφθησαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
«Εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο ήδη χειριζόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή από τις πρώτες μέρες της θητείας μας», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.
Ο κ. Ντόλιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το πρόβλημα, αναγνώρισε την κρισιμότητα του θέματος και τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε να καλυφθούν οφειλές που προκύπτουν από την τρέχουσα σχολική περίοδο. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρέμβει στον Υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη ώστε να εξασφαλιστούν χρήματα για την κάλυψη υποχρεώσεων από προηγούμενα χρόνια. Σε ό,τι αφορά στην εκκρεμότητα με τις φετινές συμβάσεις ο κ. Ντόλιος εξέφρασε την γνώμη ότι οι Περιφέρειες μπορούν να προχωρήσουν σε παράταση των προηγούμενων συμβάσεων με την προϋπόθεση αυτό να τεθεί υπό την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα. Η άποψη αυτή του κ. Ντόλιου κοινοποιήθηκε και εγγράφως στις Περιφέρειες χθες Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.
Από την πλευρά του ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια άμεσα θα ελέγξει νομικά την δυνατότητα παράτασης της προηγούμενης σύμβασης. Σε περίπτωση, όμως, που ανακύψουν προβλήματα και δεν εξασφαλιστεί έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε θα είναι αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος με την προώθηση τροπολογίας ώστε να μην διαταραχθεί το έργο μεταφοράς των μαθητών, τόσο στην Αχαΐα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.
Θέση που έχει, άλλωστε, υιοθετήσει και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στην τελευταία συνεδρίαση της, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Στο μεταξύ, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υφυπουργούς κ.κ. Σαχινίδη και Ντόλιο στους οποίους έθεσε εκ νέου τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, τόσο σε σχέση με τα οφειλόμενα στους μεταφορείς όσο και με τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από τις καταργηθείσες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου