Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Νίκου Μουρκούση προς το Δήμαρχο:

«Τι θα κάνετε για την συνένωση Γαλατά-Περιθωρίου με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου;»

 

Ερώτηση στον Δήμαρχο κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα»
Νίκος Μουρκούσης, σχετικά με το θέμα της διοικητικής συνένωσης του Γαλατά και του Περιθωρίου με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.


Παράλληλα, ο Νικ. Μουρκούσης προτείνει επαφές με όλα τα περίχωρα που ανήκουν σε όμορους δήμους, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα να προσχωρήσουν, με τη νόμιμη διαδικασία που
προβλέπεται από το νόμο, στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με τον οποίο έχουν κοινά συμφέροντα.


Η ερώτηση έχει ως εξής:


«ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Κον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου


Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Θέμα: Διοικητική συνένωση περιχώρων με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου


Ι.Π. Μεσολογγίου 21/2/11


Κύριε Δήμαρχε,


Είναι γνωστή σε όλους η εκπεφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων των Τοπικών Διαμερισμάτων Γαλατά και Περιθωρίου, να αποσχισθούν από τον Δήμο Ναυπακτίας και να συνενωθούν διοικητικά με τον Δήμο μας.


Επίσης, κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται σε επαφή με το Δήμο μας και έχουν τα ίδια ζωτικά συμφέροντα με εμάς, αλλά ανήκουν διοικητικά σε όμορους δήμους, επιθυμούν ενδεχομένως την συνένωση μαζί μας. Για παράδειγμα, το Άνω Κεράσοβο, το Στρογγυλοβούνι και η Παλαιομάνινα, οι ευρύτερες περιοχή Αγγελοκάστρου, Χάλκειας, κ.ά. Οφείλουμε να διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα συνένωσης με το Δήμο μας και να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους τους αλλά και τις δημοτικές αρχές των δήμων αυτών.


Σας ερωτώ:


• Αποτελεί βούληση και της δικής σας παράταξης η προώθηση της συνένωσης με τις περιοχές αυτές;


• Τι προτίθεστε να πράξετε, προκειμένου να υλοποιηθεί;


Προτείνουμε να θέσετε ως θέμα ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους στόχους και τις δράσεις που απαιτούνται , προκειμένου ο Δήμος μας να επιτύχει την διοικητική συνένωση με περιοχές που βρίσκονται γεωγραφικά σε επαφή μαζί μας και οι κάτοικοι ανέκαθεν αισθάνονται και δηλώνουν Μεσολογγίτες.


Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.


Νίκος Γ. Μουρκούσης


Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου»










ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


«Να μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο οι συνεδριάσεις του Δ.Σ.»


Ένα ζήτημα άμεσης δημοκρατίας και με πλήρη διαφάνεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας του διευρυμένου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, έθεσε με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα» Νίκος Μουρκούσης.


Με την επιστολή αυτή ο Νικ. Μουρκούσης προτείνει να μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Δήμου, όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. ώστε να μπορούν να τις παρακολουθούν όλοι οι δημότες, όπου κι αν βρίσκονται και να έχουν προσωπική άποψη για τα τεκταινόμενα.


Είναι μια καινοτόμα πρόταση, που αναμφίβολα θα φέρει νέα εποχή στον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο λήψης αποφάσεων του Δ.Σ.


Η επιστολή αναφέρει τα κάτωθι:






«ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Κοινοποίηση: Κον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου


Ι.Π. Μεσολογγίου 21/2/11


Κύριε Πρόεδρε,


Η εξέλιξη και η πρόοδος στον τομέα της επικοινωνίας και των νέων τεχνολογιών, επιτρέπει σήμερα σε όλους, ακόμη και μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και εικόνες που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν, ακόμη και για γεγονότα που διαδραματίζονται σε άλλες ηπείρους.


Στα πλαίσια αυτά, πιστεύουμε πως ο παραδοσιακός τρόπος ενημέρωσης των δημοτών μας για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου, πρέπει να αλλάξει και να εναρμονισθεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής και στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας. Σε συνδυασμό με την μεγάλη, πλέον, γεωγραφική έκταση του Δήμου μας, που δεν επιτρέπει σε όλους όσους επιθυμούν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνουμε να μεταδίδουμε ζωντανά στο διαδίκτυο τις συνεδριάσεις μας, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου.


Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε την άμεση δημοκρατία, την χωρίς διαμεσολαβητές πληροφόρηση των συμπολιτών μας αλλά και την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, αφού όλοι οι παριστάμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινό, θα γνωρίζουν ότι τους ακούν και τους βλέπουν παντού.


Ταυτόχρονα, θα δώσουμε την ευκαιρία στους ετεροδημότες συμπατριώτες μας αλλά και στους μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού, να έχουν άμεση γνώση και πρόσβαση στα λεγόμενα και τις αποφάσεις μας. Διότι, πέρα από εκείνους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις συνεδριάσεις μας, όλοι θα έχουν την δυνατότητα να ανατρέχουν στο αρχείο της ιστοσελίδας μας, για να δουν ό,τι τους ενδιαφέρει από παλαιότερες συνεδριάσεις, σε ανύποπτο χρόνο. Πιστεύουμε πως αυτό θα αποτελέσει την πεμπτουσία της διαφάνειας, που επιτακτικά πρεσβεύει και απαιτεί ο νόμος του προγράμματος συνένωσης των δήμων «Καλλικράτης».


Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες. Επισημαίνουμε πως το κόστος λειτουργίας είναι μηδενικό και απαιτεί πάγιο εξοπλισμό της τάξεως των μερικών εκατοντάδων ευρώ. Περιμένουμε να επεξεργασθείτε σύντομα την πρότασή μας και να την φέρετε ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το ταχύτερο, συνδέοντας τη θητεία σας με τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του.


Με τιμή


Νικόλαος Γ. Μουρκούσης


Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου