Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Στη Βουλή τα κλειστά επαγγέλματα .

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου, γονατογράφημα .....
Με φόντο τις ανακοινώσεις της τρόικα για εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις Ευρώ, ξεκίνησε την Τετάρτη στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου, γονατογράφημα και καταλόγισε στην Κυβέρνηση
ανεύθυνη προχειρότητα στη σύνταξή του. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Άγγελος Τζέκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πολιτικό θράσος και κάλεσε το λαό να μην αποδεχθεί μια πολιτική που - όπως είπε - οδηγεί σε φτώχεια. Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης μίλησε για νομοθετικό φαρ ουέστ και αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της τρόικα, καταλόγισε ανευθυνότητα τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ.
Εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για το πωλητήριο - όπως είπε - των 50 δις, ζήτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. "Η δημόσια περιουσία δεν είναι φετίχ τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Γείτονας, καλώντας την Κυβέρνηση αντί να βάζει - όπως είπε - υψηλούς στόχους να προχωρήσει στην αξιοποίηση με τα κατάλληλα εργαλεία και διαφάνεια. Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη για δεύτερη ημέρα τα γραφεία του ΤΕΕ, στην οδό Νίκης, από μηχανικούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
Το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας έχουν καταλάβει έως τις 2,30 οι δικηγόροι της πόλης, οι οποίοι όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ελλάδα, εκτός από εκείνους της Αθήνας, απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τις 21 Φεβρουαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου