Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την Πάτρα θα επισκεφτεί μέσα στον Μάρτιο ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στο περιθώριο της συνάντησης του Υπουργού με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.Ο κ. Γερουλάνος θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε από κοντά να συζητηθούν
ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ζητήματα που αφορούν στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό και ανήκουν στη σφαίρα συναρμοδιότητας με την Περιφέρεια.Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι αιρετές Περιφέρειες στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας αλλά και στην αξιοποίηση ευκαιριών που προκύπτουν από το ΕΣΠΑ και από τον νέο επενδυτικό νόμο για την βελτίωση τόσο των τουριστικών όσο και των πολιτιστικών υποδομών.
«Είχαμε την ευκαιρία μιας πρώτης και ουσιαστικής συνεργασίας με τον κ. Υπουργό για όλα τα θέματα δικαιοδοσίας του Υπουργείου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «προγραμματίζεται επίσκεψη του κ. Γερουλάνου στην Δυτική Ελλάδα μέσα στον Μάρτιο ώστε να δούμε διεξοδικότερα τρόπους τόνωσης του τουρισμού αλλά και ανάδειξης της πολιτιστικής μας δημιουργίας και κληρονομιάς. Για εμάς η τουριστική ανάπτυξη είναι βασική προτεραιότητα. Και πυλώνας της περιφερειακής οικονομίας που θα φέρει απασχόληση και εισόδημα. Χρειάζεται, όμως, σωστή και σε βάθος προετοιμασία και ολοκληρωμένος σχεδιασμός».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου