Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη του βουλευτή Κων/νου Καραγκούνη στο ΕΠΑΛ Κατοχής

Ο κος Καραγκούνης παρευρέθη χθές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από μαθητές, καθηγητές και αρμόδιους φορείς στο ΕΠΑΛ Κατοχής. Στην παρέμβασή του ο βουλευτής τόνισε πως πάνω απ΄όλα το πρόβλημα που δημιουργεί η εξαγγελθείσα κατάργηση και συγχώνευση σχολικών μονάδων και αφορά δεκάδες σχολικές μονάδες στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είναι πρωτίστως κοινωνικό. Σε μία χώρα που πασχίζει να βγει από τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, που υφίσταται την περιθωριοποίηση της περιφέρειας, που οι αναπτυξιακές της
προοπτικές υποσκάπτονται από την εγκατάλειψη της επαρχίας, η κατάργηση και συγχώνευση σχολείων θα επιτείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.



Τέτοιες λογικές και τέτοιες πρακτικές επιβαρύνουν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς και υποχρεώνουν τους πληθυσμούς των μικροτέρων χωριών να μετακινούνται στα αστικά κέντρα με δυσμενείς βεβαίως οικονομικές συνέπειες που συνακόλουθα συντείνουν στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της επαρχίας. Γιατί το ερώτημα είναι απλό, ποιά οικογένεια θα επιλέξει να παραμείνει ή να εγκατασταθεί σε ένα τόπο που δεν διαθέτει σχολείο; Στη συνέχεια ο κος Καραγκούνης τόνισε πως είχε και έχει αγαστή συνεργασία με το ΕΠΑΛ Κατοχής υπενθύμισε τις ενέργειες που έκανε με αλλεπάλληλες συναντήσεις στον ΟΣΚ για το θέμα της εξασφάλισης της χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση του κτηρίου. Εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην οποιαδήποτε συγχώνευση και μεταφορά του ΕΠΑΛ Κατοχής και μάλιστα ανέφερε ότι τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει το ΕΠΑΛ τα τελευταία χρόνια είναι θεαματικά. Κλείνοντας ο κος Καραγκούνης δεσμεύτηκε για την άμεση συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν οι μαθητές και οι καθηγητές και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να κλιμακωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου