Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Αστακού είναι κόμβος εξυπηρέτησης και πρέπει να παραμείνει.»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης για την διατήρηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. στον Αστακό, προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Λούκα Κατσέλη.

Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ζητά να αποσαφηνισθεί εάν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των περιφερειακών υπηρεσιών του Ι.Κ.Α., σχεδιάζεται η κατάργηση του Υποκαταστήματος
Αστακού. Επιπλέον ζητά να αξιολογηθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής, με βάσει τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα που επικρατούν, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του.


Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Μακρυπίδης αναφέρει στην ερώτηση του τα εξής: «Το Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Αστακού, καλύπτει τις βασικές ανάγκες μια μεγάλης περιοχής με επαρκή αριθμό ασφαλισμένων, αποτελεί κομβικό σημείο εξυπηρέτησης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, και εξασφαλίζει την είσπραξη σημαντικών πόρων.


Οι ανάγκες για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Αστακού αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται, καθότι στη χωρική αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι του Πλατυγιάλιου και στις Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας της περιοχής.


Επιπλέον, στo πλαίσιo του «Καλλικράτη», και με τη δημιουργία του Δήμου Ξηρομέρου, το Υποκατάστημα Αστακού, πρέπει να καλύπτει και τις περιοχές Φυτειών και Αλυζίας, με αντίστοιχα αυξημένες ανάγκες.


Με αυτά τα δεδομένα, και στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Ι.Κ.Α., κρίνουμε αναγκαία τη διατήρηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, αφού μια ενδεχόμενη κατάργηση του, θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα δημιουργήσει ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους και στις επιχειρήσεις, αφού τα πλησιέστερα Υποκαταστήματα εδρεύουν σε περιοχές με μεγάλη απόσταση από τον Αστακό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου